Arrangement

Resultat af affaldsindsamling 2 april 2017

Så blev foråret skudt i gang med DN´s indsamling af skrald i naturen
Søndag den 2. april havde Danmarks Naturfredningsforening den årlige landsdækkende affaldsindsamling.
Der var oprettet indsamlinger ti steder i DN Køges område, fordelt over det meste af kommunen. Frivillige borgere benyttede søndag formiddag på at hjælpe naturen, ved at fjerne henkastet affald fra den spirende muld.
Vi havde et par hyggelige timer hvor både store og små børn i forening med deres forældre hjalp til med opgaven. Der blev snakket og hygget – vejret var forårslunt og regnen blev væk.
Der blev samlet over 400 kg affald ind. Lidt mindre end sidste år. Men der var desværre mandefald på nogle af de noamalt velbesøgte indsamlingssteder. Der blev fundet rigtig mange dåser, cigaretskod, plastposer, slikposer og af de mere kuriøse fund kan nævnes en støvsuger, et bildæksel, en gummiskærm fra lastbils stænkklapper. Specielt omkring dagligvarebutikker smides der plastemballager fra is, slik mv. Lidt underligt da der ofte findes mange skraldespande på disse steder.
Flere af indsamlingerne har gode nyheder. De melder tilbage, at der er sket en positiv udvikling i mængden af affald. De mindre samfund oplever at borgerne i området er blevet mere bevidste om affaldets negative påvirkning af miljøet og naturoplevelsen. De opsamler på daglige ture i området hvad der efterlades i grøfterne, således at der løbende holdes rent. De oplever at der har en forebyggende virkning, hvis der ikke i forvejen findes affald. Det er åbenbart sværere at smide affald et sted hvor der er rent og pænt.
DN Køge vil gerne takke alle for deres indsats og for samværet på en hyggelig forårs formiddag.