Du kender det sikkert. Et cigaretskod mellem tæerne på stranden eller synet af en øldåse på stien, hvor du går. Det er bare irriterende. Det mener langt de fleste danskere i hvert fald. Affald i naturen er til gene for mennesker, det er til gene for dyrene, og så er det også et problem for miljøet.

Derfor samler hele Danmark affald ind søndag den 31. marts. Det gør DN-Køge også, og du kan være med, oplyser formand, Henrik Petersen.

– Vi sætter stor pris på, at vores lokale natur er ren og pæn, så vi kan få nogle gode naturoplevelser. Derfor samler vi affald ind. Men det handler også om at sende et signal til andre om, at det ikke er i orden at smide affald i naturen.

–  I år prøver vi noget nyt på indsamlingen. Vi tæller dåser, som vi plejer, men vi vil også tælle cigaretskod – vi håber, I er med på den! Hver dag havner millionvis af skod nemlig i naturen.

God læring for børn
Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen, fortæller Henrik Petersen:

– Det er drønirriterende, og det føles uretfærdigt at samle op efter andre. Derfor er Affaldsindsamlingen en vigtig læring til børn. De får selv en god adfærd helt fra barnsben, der smitter af på andre, siger Henrik.

Det sociale i højsædet
- Igen i år har flere af kommunes indsamlinger sat fællesskabet i højsædet. Dejligt at vi kan kombinere arbejdet for naturen med hyggeligt samvær med naboer, kaffe, kage og nogle steder fællesspisning, siger Henrik Petersen. Og heldigvis er interessen større i år, hvor flere lokale indsamlinger er spredt over det meste af kommunen.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle kan være med. Medbring gerne selv handsker. DN uddeler affaldssække til alle. De fleste steder vil der ligeledes være ”håndsnappere” til rådighed.

Allerede nu er der oprettet 19 indsamlinger. Du kan se dem herunder eller www.facebook.com/Danmarks-Naturfredningsforening-Køge

ETK -Køge forestår afhentning af det indsamlede affald mandag d. 1.april.

Kontakt for mere info: Medlem af DN-Køges bestyrelse, Birgit Mindegaard tlf.: 40404778.